„Špekačky“ od Gašparíka vás zaručene nesklamú

Sme hrdí na to, že vyrábame špekačky (spis. špekáčiky) podľa tradičnej receptúry z roku 1969 a prinášame vám tak kvalitu a chuť čias minulých.

V obchode ich rozoznáte na prvý pohľad. Očaria vás nielen svojou tradičnou chuťou, ale tiež vynikajúcim vzhľadom a jedinečnou vôňou. Tajomstvo ich výnimočnosti sa skrýva za jemným údením na bukovej štiepke, ktorá im dodáva prirodzene príjemnú vôňu a zlatohnedú farbu, čo v kombinácii s plnením v hovädzom čreve poukazuje na ich osobitú kvalitu.

Výrazným poznávacím znamením špekačiek od Gašparíka, na ktorom si dávame obzvlášť záležať, je ručné previazanie výrobku červenou šnúrkou. Pevnosť špekačiek tiež napovedá o tom, že máte v rukách jeden z najkvalitnejších výrobkov tohto druhu na slovenskom trhu. Podiel bravčového a hovädzieho mäsa prevyšuje požiadavky slovenskej normy. Naša špekačka je po rozkrojení na reze tmavo ružovej farby s kúskami slaniny a jej vôňa spolu s vôňou po jemnom údení vytvára dokonalú symbiózu.

Pokiaľ chcete spoznať naozaj dobrú špekačku, odporúčame opiecť ju na ohni či grile. Až vtedy vyniknú všetky jej dokonalé atribúty a prinesú vám skutočný pôžitok z klasického jedla.

Špekačka od Gašparíka aj po opečení ostáva naďalej pevná, šťavnatá a veľmi chutná. Pri opekaní by sa špekačka mala prehriať na slabom plameni, alebo pahrebe, kým sa poriadne „nespotí“. Potom sa môže pripiecť na silnejšom ohni alebo pahrebe do chrumkava. Tuk na povrchu ju z časti ochráni pred spálením.

Vybrali ste si správne?