V rámci mäso-výroby sa pracovné pozície delia na 3 základné úseky: úsek rozrábky, úsek výroby, pod ktorý spadajú pracoviská: varená výroba, balička, udiarne, konzerváreň, lahôdková výroba a úsek expedície.
Všetky úseky, sú spolu úzko prepojené a vyžaduje sa od nich spolupráca a kooperácia. Zodpovedajú za kvalitu a včasnú dodávku mäsa a mäsových výrobkov do našich predajní ako aj zásobovanie predajní externých odberateľov.
Pracovníci v našich predajniach sú dôležitým spojivom medzi výrobou a zákazníkmi. Keďže sú jediní pracovníci, ktorí sa stretajú s koncovým zákazníkom, ich úloha je veľmi dôležitá a to vo väzbe smerom k zákazníkovi aj smerom od zákazníka naspäť.
V mäsovýrobe sa nachádza aj rozsiahle open space pracovisko, kde pracujú zamestnanci administratívy. Svoje kancelárie tu má obchodné oddelenie, personalista, účtovníci administratíva výroby, ale aj vedúci výroby a majiteľ spoločnosti.
Všeobecné benefity
Stále zamestnanecké benefity :
- Výhodné nákupy pre zamestnancov
- Vernostné príplatky
- Koncoročné odmeny
- Poukážky ku dňu žien
- Mikulášske poukážky
- Poukážky na rôzne akcie, podujatia, festivaly
Veľmi prínosným benefitom pre zamestnancov aj pre firmu je tzv. motivačný bonus.
Pracovné pozície:
Spracovali sme pre vás stručný popis niektorých pracovných pozícii:
Mäsovýroba
Mäsiar – rozrábka – rozrábanie bravčového a hovädzieho mäsa, vykosťovanie, špeciálne úpravy mäsa pre výrobu a expedíciu
Údenár – Údenie a tepelné opracovanie mäsa, slaniny a mäsových výrobkov, riadenie procesu komplexného tepelného opracovania mäsových výrobkov v udiarňach, solenie mäsa, prevažovanie výroby, narážanie (plnenie) mäsového diela do plastových a prírodných obalov alebo foriem podľa platných noriem, výroba špecialít a polotovarov podľa receptúr, zodpovednosť za obsluhu údenárskych komôr a udiarní
Pracovník/ -čka expedície mäsa a mäsových výrobkov – výdaj bravčového, hovädzieho mäsa a mäsových výrobkov podľa objednávok, expedovanie, balenie mäsa a mäsových výrobkov, manipulácia s mäsom a mäsovými výrobkami, váženie, etiketovanie, naskladňovanie tovaru na základe objednávok do prepraviek, zdvíhanie, nakladanie a ťahanie prepraviek
Pracovník/-čka varenej výroby – plnenie diela – príprava a výroba rôznych špeciálnych mäsových výrobkov , plnenie mäsových výrobkov, vyrábanie klobás, párkov, jaterníc a ostatných mäsových výrobkov, obsluha zariadení a strojov mäsovej výroby, obsluha viazačky mäsa
Pracovník/-čka baličky -Balenie hotových mäsových výrobkov, obsluha zariadení na balenie a etiketovanie výrobkov, lepenie informačných etikiet a nálepiek na obaly výrobkov, zodpovednosť za správne a včasné balenie a označovanie balených výrobkov, krájanie mäsových výrobkov, kontrola kvality balených výrobkov
Pracovník/-čka konzervárne – obsluha prístrojov na výrobu konzervovaných potravinárskych výrobkov, kontrolovanie kvality vstupných materiálov, vykonávanie rôznych pomocných prác súvisiacich s výrobným procesom
Upratovač/-čka – vykonáva pravidelnú sanitu vnútorných priestorov mäso-výroby
Umývač/-čka prepraviek – obsluha umývacieho zariadenia na čistenie prepraviek, čistenie, umývanie a dezinfekcia prepraviek potravinárskej výroby, stohovanie a manipulácia s prepravkami, príprava prepraviek pre výrobu a expedíciu, čistenie a údržba stroja na umývanie prepraviek, zariadenia a priestoru
Vodič dodávky – rozvoz mäsa a mäsových výrobkov do podnikových predajní a externým odberateľom, zodpovednosť za efektívne a bezpečné nakladanie a vykladanie tovaru, nakládka tovaru v noci – 1x do mesiaca, veľmi úzka spolupráca pri organizácii rozvozov s vedúcim dopravy a vedúcim expedície, čerpanie pohonných hmôt do nádrže automobilov, starostlivosť o zverené vozidlo, udržiavanie interiéru a exteriéru vozidla v reprezentatívnom stave, dodržiavanie časových intervalov pri rozvoze tovaru, zodpovednosť za zverený tovar
Skladník MTZ – prijímanie materiálových a tovarových zásob do skladu, umiestňovanie prijatých zásob do regálov a miest na to určených, označovanie uskladneného materiálu a tovaru informačnými štítkami, kontrola dodacích listov a ďalších sprievodných dokumentov, vyskladňovanie materiálových a tovarových zásob zo skladu na základe prijatých objednávok, balenie skladových zásob a ich pripravovanie na expedíciu, aktualizácia údajov o zásobách, evidencia pohybu zásob a vedenie evidencie skladových zásob prostredníctvom výpočtovej techniky, kontrola záručných lehôt skladových zásob, obsluhovanie vysokozdvižného vozíka, podieľanie sa na sčítavaní a kontrolovaní aktuálneho množstva zásob na sklade, zaznamenávanie zistených hodnôt do informačného systému
Pracovníkú/-čka príjmu objednávok a fakturácie – príjem objednávok od zákazníkov (emailom, telefonicky, osobne, EDI komunikácia), vytváranie faktúr a dodacích listov, spárovanie faktúr s dodacími listami, vystavovanie dodacích listov a všetkých potrebných dokumentov pri expedovaní tovar, rozdeľovníky z predajní, kontrola predaného tovaru, komunikácia s vodičmi, kontrola presunov medzi skladmi
Vrátnik – monitorovanie objektu pomocou bezpečnostného kamerového systému, ochrana súkromného majetku pred poškodením, znehodnotením a odcudzením, koordinácia pre vstup zásobovania, návštev, opráv,…evidencia návštev / vozidiel, evidencia osôb pri vstupe do objektu
Údržbár – stará sa o bezproblémový chod zariadení v mäso-výrobe, operatívne rieši technické problémy v mäsovýrobe a na podnikových predajniach
Pracovník/-čka lahôdkovej výroby – výroba horčicového a chrenového dresingu, výroba lahôdkových výrobkov – nátierok, šalátov, ruských vajec, výroba bagiet, chlebíčkov a obložených mís, príprava a miešanie šalátov a nátierok, posudzovanie kvality surovín, polotovarov a výrobkov pri výrobe výrobkov
Obchod
Predavač/predavačka (Trnava, Ivánka pri Dunaji, BA Rača)
Predavač/predavačka na zastupovanie (predajne TT)
Každá z pracovných pozícii má svojho majstra a vedúceho pracovníka. Rovnako sú všetci zamestnanci povinný dodržiavať hygienické a bezpečnostné opatrenia a dodržiavať technické normy.
Firma Gašparík zamestnáva spolu 260 z toho je 140 pracovníkov výroby a 120 pracovníkov obchodu.