Práca u Gašparíka – predstavenie pozícii, náplní práce a benefitov

V rámci mäso-výroby sa pracovné pozície delia na 3 základné úseky: úsek rozrábky, úsek výroby, pod ktorý spadajú pracoviská: varená výroba, balička, udiarne, konzerváreň, lahôdková výroba a  úsek expedície.

Všetky úseky, sú spolu úzko prepojené a vyžaduje sa od nich spolupráca a kooperácia. Zodpovedajú za kvalitu a včasnú dodávku mäsa a mäsových výrobkov do našich predajní ako aj zásobovanie predajní externých odberateľov.

Pracovníci v našich predajniach sú dôležitým spojivom medzi výrobou a zákazníkmi. Keďže sú jediní pracovníci, ktorí sa stretajú s koncovým zákazníkom, ich úloha je veľmi dôležitá a to vo väzbe smerom k zákazníkovi aj smerom od zákazníka naspäť.

V mäsovýrobe sa nachádza aj rozsiahle open space pracovisko, kde pracujú zamestnanci administratívy. Svoje kancelárie tu má obchodné oddelenie, personalista, účtovníci administratíva výroby, ale aj vedúci výroby a majiteľ spoločnosti.

Všeobecné benefity

Stále zamestnanecké benefity :

  • Výhodné nákupy pre zamestnancov
  • Vernostné príplatky
  • Koncoročné odmeny
  • Poukážky  ku dňu žien
  • Mikulášske poukážky
  • Poukážky na rôzne akcie, podujatia, festivaly

Veľmi prínosným benefitom pre zamestnancov aj pre firmu je tzv. motivačný bonus.

Pracovné pozície:

Spracovali sme pre vás stručný popis niektorých pracovných pozícii:

Mäsovýroba

Mäsiar  – rozrábka – rozrábanie bravčového a hovädzieho mäsa, vykosťovanie, špeciálne úpravy mäsa pre výrobu a expedíciu

Údenár – Údenie a tepelné opracovanie mäsa, slaniny a mäsových výrobkov, riadenie procesu komplexného tepelného opracovania mäsových výrobkov v udiarňach, solenie mäsa, prevažovanie výroby, narážanie (plnenie) mäsového diela do plastových a prírodných obalov alebo foriem podľa platných noriem, výroba špecialít a polotovarov podľa receptúr, zodpovednosť za obsluhu údenárskych komôr a udiarní

Pracovník/ -čka  expedície mäsa a mäsových výrobkov – výdaj bravčového, hovädzieho mäsa a mäsových výrobkov podľa objednávok, expedovanie, balenie mäsa a mäsových výrobkov, manipulácia s mäsom a mäsovými výrobkami, váženie, etiketovanie, naskladňovanie tovaru na základe objednávok do prepraviek, zdvíhanie, nakladanie a ťahanie prepraviek

Pracovník/-čka varenej výroby – plnenie diela – príprava a výroba rôznych špeciálnych mäsových výrobkov , plnenie mäsových výrobkov, vyrábanie klobás, párkov, jaterníc a ostatných mäsových výrobkov, obsluha zariadení a strojov mäsovej výroby, obsluha viazačky mäsa

Pracovník/-čka baličky -Balenie hotových mäsových výrobkov, obsluha zariadení na balenie a etiketovanie výrobkov, lepenie informačných etikiet a nálepiek na obaly výrobkov, zodpovednosť za správne a včasné balenie a označovanie balených výrobkov, krájanie mäsových výrobkov, kontrola kvality balených výrobkov

Pracovník/-čka konzervárne – obsluha prístrojov na výrobu konzervovaných potravinárskych výrobkov, kontrolovanie kvality vstupných materiálov, vykonávanie rôznych pomocných prác súvisiacich s výrobným procesom

Upratovač/-čka – vykonáva pravidelnú sanitu vnútorných priestorov mäso-výroby

Umývač/-čka prepraviek – obsluha umývacieho zariadenia na čistenie prepraviek, čistenie, umývanie a dezinfekcia prepraviek potravinárskej výroby, stohovanie a manipulácia s prepravkami, príprava prepraviek pre výrobu a expedíciu, čistenie a údržba stroja na umývanie prepraviek, zariadenia a priestoru

Vodič dodávky – rozvoz mäsa a mäsových výrobkov do podnikových predajní a externým odberateľom, zodpovednosť za efektívne a bezpečné nakladanie a vykladanie tovaru, nakládka tovaru v noci – 1x do mesiaca, veľmi úzka spolupráca pri organizácii rozvozov s vedúcim dopravy a vedúcim expedície, čerpanie pohonných hmôt do nádrže automobilov, starostlivosť o zverené vozidlo, udržiavanie interiéru a exteriéru vozidla v reprezentatívnom stave, dodržiavanie časových intervalov pri rozvoze tovaru, zodpovednosť za zverený tovar

Skladník MTZ – prijímanie materiálových a tovarových zásob do skladu, umiestňovanie prijatých zásob do regálov a miest na to určených, označovanie uskladneného materiálu a tovaru informačnými štítkami, kontrola dodacích listov a ďalších sprievodných dokumentov, vyskladňovanie materiálových a tovarových zásob zo skladu na základe prijatých objednávok, balenie skladových zásob a ich pripravovanie na expedíciu, aktualizácia údajov o zásobách, evidencia pohybu zásob a vedenie evidencie skladových zásob prostredníctvom výpočtovej techniky, kontrola záručných lehôt skladových zásob, obsluhovanie vysokozdvižného vozíka, podieľanie sa na sčítavaní a kontrolovaní aktuálneho množstva zásob na sklade, zaznamenávanie zistených hodnôt do informačného systému

Pracovníkú/-čka príjmu objednávok a fakturácie – príjem objednávok od zákazníkov (emailom, telefonicky, osobne, EDI komunikácia), vytváranie faktúr a dodacích listov, spárovanie faktúr s dodacími listami, vystavovanie dodacích listov a všetkých potrebných dokumentov pri expedovaní tovar, rozdeľovníky z predajní, kontrola predaného tovaru, komunikácia s vodičmi, kontrola presunov medzi skladmi

Vrátnik – monitorovanie objektu pomocou bezpečnostného kamerového systému, ochrana súkromného majetku pred poškodením, znehodnotením a odcudzením, koordinácia pre vstup zásobovania, návštev, opráv,…evidencia návštev / vozidiel, evidencia osôb pri vstupe do objektu

Údržbár – stará sa o bezproblémový chod zariadení v mäso-výrobe, operatívne rieši technické problémy v mäsovýrobe a na podnikových predajniach

Pracovník/-čka lahôdkovej výroby – výroba horčicového a chrenového dresingu, výroba lahôdkových výrobkov – nátierok, šalátov, ruských vajec, výroba bagiet, chlebíčkov a obložených mís, príprava a miešanie šalátov a nátierok, posudzovanie kvality surovín, polotovarov a výrobkov pri výrobe výrobkov

Obchod

Predavač/predavačka (Trnava, Ivánka pri Dunaji, BA Rača)

Predavač/predavačka na zastupovanie (predajne TT)

Každá z pracovných pozícii má svojho majstra a vedúceho pracovníka. Rovnako sú všetci zamestnanci povinný dodržiavať hygienické a bezpečnostné opatrenia a dodržiavať technické normy.

Firma Gašparík zamestnáva spolu 260 z toho je 140 pracovníkov výroby a 120 pracovníkov obchodu.