Maďarský guláš

3 h 30 min
Jednoduché
Ísť na video

Postup

Očistené hovädzie stehno (pripravia vám ho u Gašparíka) nakrájame na väčšie kúsky. Rozpálime v hrnci bravčovú masť (od Gašparíka) a opečieme na nej cibuľu.

Vložíme nakrájané mäso, posolíme a okoreníme. Na vyššej teplote restujeme tak, aby sa mäso stiahlo. Pridáme paradajkový pretlak, mletú papriku – môžete aj cesnak, chvíľu restujeme a potom podlejeme vodou. Navrch pridáme nakrájanú čerstvú zelenú papriku a dusíme, kým nebude mäso mäkké.

Podávame s knedľou (Gašparík), so zemiakmi alebo s chlebom.

Ingrediencie

Počet porcií: 5
  • 760 g hovädzie predné bez kosti zobraziť produkt
  • 250 g paprika zelená čerstvá
  • 225 g cibuľa biela
  • 125 g bravčová masť
  • 70 g paradajkový pretlak
  • 12 g soľ
  • 10 g hladká múka
  • 6 g korenie čierne mleté