Znojemské mäso

1 h
Jednoduché
Ísť na video

Postup

Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a prípadne aj obalíme v hladkej múke. Prudko orestujeme z oboch strán v panvici na masti.

Vo výpeku necháme opekať cibuľu a pridáme chrbtovú slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, vrátime do hrnca opečené mäso a zalejeme vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Pridáme soľ, korenie a pod pokrievkou varíme asi 45 minút.

Potom pridáme sterilizované uhorky a zahustíme zátrepkou z trochy vody a hladkej múky. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dochutíme a podávame.

Ingrediencie

Počet porcií: 5
  • 775 g bravčové karé bez kosti zobraziť produkt
  • 125 g údená chrbtová slanina zobraziť produkt
  • 100 g cibuľa biela
  • 100 g sterilizované uhorky
  • 100 g hladká múka
  • 6 g soľ
  • 5 g korenie čierne mleté