Pečená krkovička s kapustou a domácou knedľou

1 h 50 min
Stredne náročné
Ísť na video

Postup

Bravčovú krkovičku položíme na hlboký pekáč, vystlaný nahrubo nakrájanou cibuľou. Potrieme olejom, osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou.

Krkovičku v pekáči vložíme do rúry, ktorú sme si predhriali na 220 °C a pečieme 90 minút.

Čerstvú kapustu nakrájame na tenké hranolky, posolíme a posypeme mletou rascou. V hrnci s trochou oleja opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme kapustu, podlejeme vodou a dusíme domäkka. v malom množstve bravčovej masti cibuľu opražíme. Môžeme pridať aj slaninku nakrájanú na kocky. Potom pridáme kapustu a krátko opečieme. Podlejeme vodou, osolíme a pridáme cukor. Podľa potreby podlievame vodou a dusíme do mäkka.

Podávame s domácou knedľou.

Ingrediencie

Počet porcií: 5
  • 1 326 g kapusta biela
  • 700 g bravčová krkovička bez kosti zobraziť produkt
  • 100 g cukor
  • 100 ml ocot
  • 75 g cibuľa biela
  • 12 g soľ
  • 8 g mletá rasca
  • 3 g korenie čierne mleté