Bravčovú krkovičku položíme na hlboký pekáč, vystlaný nahrubo nakrájanou cibuľou. Potrieme olejom, osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou.
Krkovičku v pekáči vložíme do rúry, ktorú sme si predhriali na 220 °C a pečieme 90 minút.
Čerstvú kapustu nakrájame na tenké hranolky, posolíme a posypeme mletou rascou. V hrnci s trochou oleja opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme kapustu, podlejeme vodou a dusíme domäkka. v malom množstve bravčovej masti cibuľu opražíme. Môžeme pridať aj slaninku nakrájanú na kocky. Potom pridáme kapustu a krátko opečieme. Podlejeme vodou, osolíme a pridáme cukor. Podľa potreby podlievame vodou a dusíme do mäkka.
Podávame s domácou knedľou.