Segedínsky guláš

1 h 10 min
Jednoduché
Ísť na video

Postup

Nakrájame bravčové plece na kocky. Vložíme do hrnca, kde sme si opiekli na masti nadrobno nakrájanú cibuľu. Mäso restujeme, kým sa nestiahne.

Pridáme mletú papriku, restujeme už len chvíľu, aby nám paprika nezhorkla. Potom pridáme kvasenú kapustu. Ten, kto má rád kyslejší segedín, pridá kapustu aj s kyslou vodou. Dusíme v hrnci, kým mäso nebude mäkké.

Prilejeme smotanu a zahustíme múkou. Prípadne, ak si chcete spraviť segedín bezlepkový, pridajte nastrúhaný zemiak.

Prajeme dobrú chuť.

Ingrediencie

Počet porcií: 5
  • 1 150 g bravčové plece bez kosti zobraziť produkt
  • 500 g kvasená kapusta
  • 250 ml smotana na varenie
  • 75 g paradajkový pretlak
  • 75 g bravčová masť
  • 70 g cibuľa biela
  • 25 g hladká múka
  • 20 g paprika sladká mletá
  • 13 g soľ
  • 7 g mletá rasca