Sviečková na smotane

2 h 5 min
Jednoduché
Ísť na video

Postup

Očistené a odblanené hovädzie zadné stehno (pripravia vám ho u Gašparíka) dáme na panvicu s rozpáleným olejom a opekáme prudko zo všetkých strán. Mäso na chvíľu odložíme. Do hrnca dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler a bobkový list.

Mäso vložíme do hrnca s mrkvou a zelerom, pridáme mleté čierne a nové celé korenie, podlejeme vodou. Varíme pomaly, aby bolo mäso jemné, teda minimálne dve hodiny.

Potom mäso vyberieme a obsah hrnca rozmixujeme na hladký krém. Môžeme dochutiť citrónom.

Prajeme dobrú chuť.

Ingrediencie

Počet porcií: 5
  • 625 g hovädzie stehno zobraziť produkt
  • 250 ml smotana na varenie
  • 125 g mrkva
  • 63 ml slnečnicový olej
  • 5 g soľ
  • 2 g korenie čierne mleté
  • 2 g nové korenie celé